Dermapen (Microneedling)

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta je Dermapen (Microneedling)?

Starenjem nasa koza lice gubi na svojoj vitalnosti. Javljaju se bore,promene u boji tena, staracke pege..Za postizanje efekta blistave, podmladjene i revitalizovane koze sve češće se koristi revolucionarni dermapen tretman kojim se resavaju i najuporniji problemi na kozi lica i tela.

Dermapen deluje tako što stvara super fine mikro-povrede na koži. Vaše telo reaguje na taj način što proizvodi  kolagen i elastin, koji su gradivni blokovi čvrste i blistave kože, kako bi pomogli da se „izleče“ ove kontrolisane povrede. Vaša koža prirodno povećava proizvodnju i počinje da izgleda mlađe. To je minimalno invazivna procedura koja radi sa biološkom funkcijom vaše kože kako bi se poboljšao estetski izgled.

 

Zašto se radi Dermapen tretman?

Kakav je proces tretmana lica dermapenom?

Pre samog tretmana lice će biti detaljno očišćeno, zatim se dermapenom prave mikropovrede na kože  tankim inglicama koje imaju mogućnost prilagodjavanja dužine , tj dubine prodiranja u kožu i nanose se ampule sa koktelima kako bi se pojačao efekat revitalizacije.Nakon toga će vam biti naneta umirujuca maska za lice. Nakon nekoliko dana počeće sinteza kolagena i proteina te ćete primetiti osvežen izgled, ujednacen ten, poboljsanje teksture koze, manju vidljivost pigmentnih fleka kao i oziljaka.

 

Koji je proces oporavka nakon dermapen tretmana?

Kod većine pacijenata se javlja jak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir, svrab i modrice u vidu tačkica. Ovo je normalna reakcija kože koja ce se smanjivati u roku od 1-2 sata a nakon  24-48 h nestati. Tri do četiri dana posle urađenog tretmana treba izbegavati sunčanje i solarijume kao i sve vrste fizičke aktivnosti. 

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Dermapen se preporučuje svim osobama koje imaju probleme sa borama problematicnom kozom, oziljcima, pigmentacijom, rosaceom, strijama.. Zahvaljujući odličnom učinku dermapen rešava veliki broj problema, bez posledica po zdravlje.

Dermapen  ne smeju koristiti trudnice i dojilje, osobe koje pate od epilepsije, dijabetičari i onkološki pacijenti.

Dermapen se ne sme kombinovati sa laserskim tretmanima, hemijskim pilinzima, voćnim kiselinama,ili drugim invanzivnim tretmanima lica.

Prvi efekti su vidljivi nakon nekoliko dana ali kako vreme prolazi efekti su sve bolji i rezultati su trajni. 

Nije neuobičajeno da vidite rezultate nakon samo jedne procedure,međutim, za rezultate koji će vam promeniti život, potrebno je da se drzite broja tretmana i učestalosti koje je propisao vaš lekar na osnovu  vaših ciljeva, trenutnog stanja vaše kože.Verovatno možete očekivati negde između 3-5 sesija u proseku, sa razmakom koji lekar preporuci.Održavanje se radi jednom u tri do šest meseci.

U zavisnosti od problematike koja se tretira dolazi do poboljsanja. Koža postaje zategnuta, jedra , sa manje bora i boljim tonusom.

​Iskustva žena potvrdjuju da su više nego zadovoljne. Blagi bol i crvenilo je prolaznog karaktera a dolazi do znacajnog poboljsanja kvaliteta koze.

To si ti. Osveženo. Rafinirano. Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.