Fileri za lice Mezoniti i Kogovi

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta su mezoniti i kogniti i čemu služe?

Mezoniti predstavljaju neinvazivnu proceduru kod koje se koriste posebno dizajnirani hirurški konci (niti) za procedure liftinga lica i tela. Koriste se dugi niz godina u operacijama srca i krvnih sudova, ali tek sada dobijaju primenu u estetskoj medicini. Kako se prave od biorazgradivog materijala vremenom dolazi do njihove resorbcije a na njihovom mestu se formira nov kolagen u kozi koji dovodi do lifting efekta I zatezanja tretiranih regija.

 

 

Zašto se radi zatezanje lica mezonitima i cog nitima?

Koji je proces liftinga lica mezonitima?

Na konsultaciji sa lekarom odredicete regiju za tretman. Kod izvodjenja same procedure zeljena regija se dezinfikuje i nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme ili gela tako da nema bola i nelagode.Aplikacija niti u kožu se izvodi tankim iglama, nakon aplikovanja igla se ukloni a niti ostaju u kozi i postepeno se razgradjuju 6-8 meseci,provocirajuci stimulaciju kolagena koja ce trajati do 2 godine. Na taj nacin dolazi do poboljšanja kvaliteta kože, povećanja čvrstine i umanjenja bora.

 

Koji je proces oporavka nakon liftinga lica mezonitima?

Nakon završenog tretmana odmah možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Celokupan oporavak od procedure mezonitima traje do dve nedelje i u tom periodu se preporucuje da se spava na ledjima i izbegavaju fizicke aktivnost, kao I masaza lica I jake mimike. Nakon procedure može se pojaviti blagi otok, crvenilo, modrice koje spontano nestaju kroz par dana,  a u tom periodu mogu pomoći hladne obloge.  U periodu 5- 7 dana nakon procedure treba izbegavati umivanje  toplom vodom,  solarijum , saunu i jako sunce, kao I NSAID preparate.

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Tretman je bezbedan, a tome svedoče i podaci da se hirurški konci istog sastava koriste u dečijoj kardiohirurgiji.

Nakon tretmana mezoniti, mogućnost komplikacija je minimalna. Ponekad je moguća pojava modrica,podlivi i otecenost ali sve prolazi jako brzo. Takodje moguć je osećaj zatezanja kože koje prolazi za najvise 10 dana.

Mezoniti se ne preporucuje kod osoba sa autoimunim, onkoloskim bolestima kao i osobama koji imaju poremecaj koagulacije krvi, takodje ni osobama koje pate od ekcema, psorijaze ili infekcija koze.

Mezoniti ne divide do promena u obliku lica, neko postiču efekat lifting-a koji mogu da se reprodukuju kada pacijent legne I pogleda svoje lice u ležećem položaju. Koliko sila gravitacije može da zategne kožu, toliki efekat može da se očekuje od mezoniti. 

Posle tretmana ne treba da vas plaše blagi otok i crevnilo, jer će to ubrzo nestati. Pun efekat liftinga mezonitima se vidi nakon 2-4 meseca od aplikacije, a vremenom će se taj efekat samo pojačavati.Zavisno od želje pacijenta i njegovih potreba toliko tretmana može da se uradi. Najčešće samo jedan tretman rešava problem, rezultati su vidljivi nakon procedure , pojacavaju se narednih 3-4 meseca i vidljivi su i do 2 godine.