Hijaluronski fileri za usne, bradu, čelo, jagodice

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta je hijaluron?

Hijaluron je prirodni polisaharid koji se stvara u ljudskom organizmu i ulazi u sastav sa elastinom i kolagenom u vezivnom tkivu.Jedna od glavnih uloga hijalurona je da vezuje vodu i zadrzava je obezbedjujuci čvrstinu vezivnom tkivu i cini kozu zategnutom i glatkom.Već nakon 30. godine života količina hijaluronske kiseline u koži počinje da opada i sasim tim ona gubi hidriranost i elastičnost. Jedan od revolucionarnih pomaka u estetskoj medicini je početak upotrebe hijalurona u svrhu podmlađivanja. Proces gubitka hijaluronske kiseline u kozi moguće je usporiti pomoću hijaluronskih filera i na taj nacin povratiti zategnut i elastican izgled koze.

Za šta se koriste hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri se koriste za: konturisanje i povećanje usana,podmlađivanje lica i dekoltea,korekciju nosa,konturisanje jagodica, podizanje obraza, popunjavanja bora oko ociju , uklanjanje podocnjaka, podizanje obraza, uklanjanje nazolabijalnih bora, podmladjivanje saka….

 

Zasto ljudi rade Septorhinoplastica?

Koji je proces povećanja usana hijaluronom?

Nakon konsultacije sa lekarom i definisanjem tretmana koji ce dati optimalan rezultat na samoj proceduri mozete ocekivati najpre da ce vam biti data topikalna anestezija u tretirano područje nakon cega se ubrizgavanje filera u tacno odredjena mesta vrši preciznim ubodima iglicom. Nakon 15 min procedura je gotova a rezultat odmah vidljiv. Očekivano je da se pojavi otok koji će nestati za par dana a 12 h nakon procedure nije dozvoljeno šminkanje ni fizička aktivnost. Ukoliko postoji potreba za korekcijom, moguce je izvrsiti je nakon 10-15 dana.

Koji je proces oporavka nakon ubrizgavanja hijaluronske kiseline u usta, jagodice ili bradu?

Oporavak nakon ubrizgavanja hijaluronskih filera je kratak i možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Najčešće se javlja blago crvenilo i otok koji se povlači u roku od nekoliko sati. Nakon procedure ne treba dirati lice, nanositi kozmetička sredstava ni šminkati se. Fizičku aktivnost izbegavati 12h nakon procedure. Dok otok traje ne izlagati se suncu kao ni solarijumu.

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Hijaluronskim filerima se mogu tretirati gotovo sve regije na licu, vratu, dekolteu, šakama.

Dugotrajnost hijaluronskih filera zavisi od samog sastava i kvaliteta, kao I regije koja se tretira, te se vreme trajanja efekta nakon ubrizgavanja procenjuje na od 6 meseci do 2 godine.

Čim primetite prve bore, ukoliko zelite da povecate volumen usana, oblikujete jagodice..

S obzirom da se nanosi anestetik procedura je minimalno ili potpuno bezbolna

Oporavak nakon ubrizgavanja hijaluronskih filera je kratak i možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.Na konsutaciji sa lekarom mozete proveriti koje filere lekar koristi i dobiti sve potrebne informacije.

Ukoliko niste zadovoljni izgledom filer se moze ukloniti i rastopiti specijalnim enzimom koji se naziva hijaluronidaza. To je upravo prednost hijaluronskih filera u odnosu na veštačke materijale koji kada se jednom ubrizgaju više nikada se ne mogu rastopiti.

Česta briga svih je upravo pojava ozbiljnijih neželjenih efekata koji su uvek u teoriji mogući ali  retki. Kakva će biti reakcija vašeg tela na hijaluron ne zavisi od doktora i ponekad se moze pojaviti pojacan otok u prva 3 dana kao i osecaj blagog zatezanja i pitanja filera tokom prvih dana.

Ne postoji specificna priprema za intervenciju. Izbegavajte konzumaciju alkohola pre intervencije kao i lekove tipa aspirin i brufen.Intervencija se ne treba raditi dok pacijentkinja ima menstruaciju. 

Efekti su vidljivi odmah, ali se rezultati smatraju konačnim tek kad otok u potpunosti spadne tokom 3 nedelje od aplikacije filera.

Nakon procedure najčešće se javlja blago crvenilo i otok koji se povlači u roku od nekoliko dana.

Nakon korekcije usana sigurno ćete imati otok, dok je pojava modrica moguca ali i ne. Zavisi od predispozicije i izgleda usana pre korekcije i od toga da li cete se pridržavati saveta lekara.

Ukoliko se filer pravilno aplikuje nema poremećaja osećaja na usanama.

Pridrzavajte se saveta lekara.

To si ti. Osveženo. Rafinirano. Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.