Lečenje ćelavosti (Injekcioni kokteli I PRP)

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Kako izgleda tretman lečenja ćelavosti?

Gubitak kose je frustrirajući i neželjeni efekat starenja, hormona, genetike, pa čak i nekih zdravstvenih stanja. Srceparajuće je gledati kako se gusta kosa proredjuje i opada. Nekada nismo mogli nista uraditi po tom pitanju, ali sada imamo odlične metode koji ce vam pomoći da imate ponovo gustu kosu koja ce izgledati prirodno.

 

Mezoterapija kose je metoda aplikacije registrovanih koktela, radi sprečavanja opadanja, poboljšanja kvaliteta i stimulacije rasta nove kose. Najviše uspeha se postize kod onih pacijenata kod koljih se mogu videti funckonalni folikuli dlake. Pacijenti koji su potpuno celavi parcijano ili u celosti, nažalost, nisu najbolji kandidati za mezoterapiju kose.

Tretman trombocitnom plazmom (PRP) je metoda kojom se takodje može povratiti volumen i gustina. To je metoda kojoj se trombociti i druge aktivne substance ubacuju u folikul dlake i koristeći moć maticnih celija ponovo se aktiviraju neaktivni folikuli kose. Kombinacijom ove dve metode kosa će dobiti sve ono što joj je potrebno i postati ponovo gusta i zdrava.

 

Zasto se radi PRP i ostali tretmani lečenja ćelavosti?

Koji je proces tretmana lečenja ćelavosti?

Nakon detaljnog pregleda kod doktora i u saradnji sa vama biće izabrana najefikasnija metoda kako bi se dobili optimalni rezultati. 

Kod mezoterapije na kožu poglavine se aplikuje lokalna anestezija nakon čega se kokteli injektuju specijalnim iglicama. Sama procedura traje 15-30 min, a nakon toga se možete normalno vratiti uobičajenim aktivnostima već istog dana. Preporučljivo je nakon tretmana ne prati kosu jedan do dva dana kako bi se aktivni sastojci što duže zadržali i što bolje delovali. Procedura je minimalno invazivna i skoro pa bezbolna. U proseku je potrebno oko 10 tretmana.

Kada je u pitanju PRP, to je potpuno prirodna medicinska procedura  kojom se faktori rasta, trombociti i druge aktivne supstance ubacuju u folikule dlake i podstiču njen rast. Najpre se od pacijanta na licu mesta uzima mali uzorak krvi koji se centrifugira i izdvajaju se trombociti, faktori rasta i maticne celije. Na kožu poglavine se aplikuje lokalna anestezija. Nakon toga specijalnim iglicama se injektuju izdvojeni trombociti, faktori rasta i matične celije. Procedura traje 15 min a nakon nje se možete vratiti uobicajenim aktivnostima.

 

Koji je proces oporavka nakon lečenja ćelavosti?

 

Za razliku od hirurškog presađivanja kose, mezoterapija kose i PRP ne zahtevaju vreme oporavka. Pacijenti mogu nastaviti sa svojim normalnim aktivnostima kratko nakon postupka. 

 

Često postavljena pitanja

Fotografije pre i posle