Ipak ti. Osveženo.

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Labioplastika - podmladjivanje intimne regije kod žena

Šta je Labioplastika?

Regija intimnih delova tela je mnogima tabu tema. Neke žene imaju prirodan višak kože u predelu malih stidnih usana, dok se kod nekih on javlja nakon porođaja ili menopauze. Bez obzira na uzrok, ženama je to veliki kako estetski tako i funkcionalni i zdravstveni problem zbog koga se osećaju nelagodno.

 

Labioplastika predstavlja estetsku operaciju malih stidnih usana. Smanjivanjem i preoblikovanjem hipertrofične male stidne usne dobijaju svoj prirodni anatomski oblik, veličinu i funkciju.

 

Zašto se radi labioplastika?

Koji je proces labioplastike?

Labioplastika ili redukcija labija je procedura koja se izvodi da ulepša izgled spoljašnjih ženskih genitalija kao i da otkoloni funkcionalne probleme. Procedura se izvodi pod opstom anestezijom u periodu kada pacijentkinja nije u menstrualnom ciklusu da bi se smanjio uticaj hormona. Primenjuje se mikrohirurški pristup, što znači da ožiljak neće biti vidljiv. Višak kože i drugih tkiva se odstranjuje, a istovremeno se stidne usne i preoblikuju. Konci se sami absorbuju.  Traje izmedju 30-45 min . 

 

Koji je proces oporavka nakon korekcije stidnih usana?

 

Uobicajeno  je da ćete imati bol i otok neko vreme. Već sutradan mozete se normalno tuširatii i prati ranu. Konci će se sami absorbovati izmedju 7-14 dana (ili se skidaju?).  Uobicajeno vreme oporavka je 2-5 dana. Nakon 4-6 nedelja mozete nastaviti sa nosenjem tampona ili seksualnim aktivnostima. 

 

 

Često postavljena pitanja

Labioplastika se može obaviti ili pod lokalnom anestezijom uz analgosedaciju ili pod opštom anestezijom.

Rizici su kao i kod većine hirurških procedura, otok, crvenilo, blagi bolovi ili nelagodnost koja brzo prolazi, krvarenje, hematom, infekcija… Najčešća komplikacija moze biti prekomerna resekcija. Iako neke zene zele da se sto vise odstrani, to ipak može dovesti do hronične suvoće, ožiljaka i bola tokom odnosa.

Par sati nakon intervencije.

Uobicajeno  je da cete imati bol i otok neko vreme. Vec sutradan mozete se normalno tusiratii i prati ranu.  Uobicajeno vreme oporavka je 2-5 dana.Nema nikakvog razloga za zabrinutost kada je u pitanju osetljivost intimne regije. Veliki broj pacijentkinja navodi da se kvalitet seksualnih odnosa prilično poboljšao nakon operacije.

Fotografije pre i posle