Vaginoplastika - Sužavanje Vagine

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta je Vaginoplastika?

Tokom godina ili nakon porodjaja moze doci do opuštanja vaginalnih mišića što moze dovesti do funkcionalnih problema u svakodnevnom životu. Vaginoplastika je procedura koja ima za cilj zatezanje vaginalnih mišića vagine nakon porođaja ili usled starenja. Vaginoplastikom se vraća zategnutost i oblik vagine koji se promenio tokom godina. 

Zašto se radi vaginoplastika?

Koji je proces intervencije sužavanja vagine?

Nakon konsultacije sa hirurgom dobićete uputstva za pripremu. Sama procedura se izvodi u opstoj anesteziji i podrazumeva uklanjanje viska vaginalnog tkiva, sužavanje i zatezanje vagine, priblizavanje mišića pelvičnog dna i sužavanje vaginalnog otvora.

 

Takođe, može se ukloniti i ožiljak od epiziotomije, korigovati rastegnuti donji zid vagine čime se mže poboljšati zadovoljstvo tokom seksualnih odnosa i poboljšati kontrola urinarnog i analnog sfinktera.

 

Koji je proces oporavka nakon intervencije korekcije vagine?

Oporavak traje od 10-14 dana. Prvih dana možete osetiti jak bol i manji otok operisane regije. Sam otok nestaje već tokom prve nedelje. Konci će se sami absorbovati i nema potrebe za njihovim uklanjanjem. Tuširanje je moguće već nakon drugog dana. Održavanje higijene bice potrebno više puta dnevno sa lokalnim antiseptikom i verovatno ce vam biti prepisani antibiotici i vaginalete 5-7 dana. U zavisnosti od količine zatezanja moguće je da ćete dobiti instrukcije da koristite dilatator. Suzdrzavanje od seksulanih odnosa i upotrebe tampona je 8 nedelja. Takodje vežbanje je moguce nakon 6-8 nedelja nakon operacije.

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Rizici od vaginoplastike uključuju infekciju, krvarenje, bol, kao i retke komplikacije.

Dan nakon intervencije bićete otpušteni kući iz bolnice.Ukoliko postoji rastegnuti donji zid vagine nastao nakon porođaja, tokom vaginoplastike može se korigovati, čime se i poboljšava zadovoljstvo tokom seksualnih odnosa. 

Da, tokom vaginoplastike moze se ukloniti oziljak od epiziotomije.

Hirurško zatezanje vagine podrazumeva vraćanje vagine u prvobitno stanje, odnosno njeno sužavanje i podmlađivanje. Ukoliko je potrebna, hirurška intervencija je veoma uspešna.

Dodir, seksualna osetljivost i osećaj prilikom orgazma se vraćaju u normalu 6 nedelja nakon pravilno izvedene operacije. Nakon tri meseca sve ce izgledati kao i pre porodjaja.

To si ti. Osveženo. Rafinirano. Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.