PRP, PRF i Matične ćelije

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta je PRP Tretman?

PRP metoda je potpuno prirodna metoda kod koje se aplikuje sopstvena krvna plazma bogata trombocitima u tkivo. Trombocitni faktori rasta i matične ćelije pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnavljajuci i poboljsavajuci oštećenu kožu i otklanjaju znake starenja. Ovaj tretman naziva se još i „vampirski tretman“.

 

 

Zašto se radi prp tretman lica iliti podmlađivanje krvnom plazmom?

Koji je proces PRP terapije?

Nakon pregleda hirurga i dogovora oko regija koje ce se tretirati, pristupa se vadjenu krvi iz vene kako bi se izdvojili trombociti koji otpuštaju faktore rasta i kojima ce se dodati aktivne supstance koje podsticu trombocite da otpustaju faktore rasta. 

Regija aplikacije bice detaljno ociscena nakon cega ce biti nanesena anestetik krema kako se ne bi osecala bol tokom tretmana. Serum se injekcionim putem ubrizgava u oštećeno tkivo tankim inglicama  nakon cega trombociti otpustaju faktore rasta narednih 7-10 dana.

 

Da li postoji proces oporavka nakon PRP tretmana?

Po završetku procedure mozete se vratiti svojim svakodnevnim aktvinostima bez bilo kakvog vremena oporavka. Propratni efekti poput otoka i modrica u moguci ali se oni brzo povlace.

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Sama procedura traje 30 minuta. Po završetku procedure mozete se vratiti svojim svakodnevnim aktvinostima.Budući da se aplikuje lokalni anestetik, možemo reći da je tretman bezbolan.

Moze ih ublazit, ožiljci na koži postaju manje vidljivi.

Ne postoji ograničenje kada je reč o broju tretmana  medjutim broj tretmana se uglavnom određuje individualno u zavisnosti od stanja same kože. Za najbolje efekte potrebno je uraditi seriju od minimum 3 PRP tretmana u razmaku od 3-4 nedelje.  Par dana nakon tretmana vidljivo je opšte poboljšanje a nakon 3 do 6 nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih. U narednih tri do šest meseci dolazi do smanjenja bora.PRP metodom se postižu dugotrajni rezultati.

PRP metoda je bezbedna i ne izaziva alergijske reakcije.

Idealna je za osetljivu kožu koja reaguje na razne hemijske preparate i zbog toga je ovo najsigurnija metoda za podmlađivanje bez posledica.