Povećanje brade implantom - Genioplastika

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta je povećanje brade?

Ako ste neprijatno svesni da vam brada nije sasvim u skladu sa ostatkom vašeg lica, operacija povećanja brade može biti odgovor koji tražite. U zavisnosti da li je izbačena ili uvučena, brada vrlo jasno definiše izraz lica. Hirurška korekcija brade (mentoplastika) rešava nedostatke prirodno lepo pozicionirane brade postavljanjem implanta preko strukture kostiju donje vilice. Implantati za bradu dodaju oblik i projekciju, vraćajući ravnotežu licu dajući efekat dobro definisanog i proporcionalnog profila.Postoje dve mogućnosti kojima bi se mogla korigovati brada: ubacivanjem silikonskog implantata ili operativnom korekcijom donje vilice.Pacijentima se češće preporučuju nehirurške korekcije brade filerima kojima se vrlo lepo može korigovati brada i dobiti odličan efekat koji traje i do nekoliko godine. Kod izbočene brade korekcija se uglavnom radi uklanjanjem dela kosti.

 

Zašto se radi korekcija brade?

Koji je proces operacije brade?

Na vašem prvom pregledu, sa hirurgom ćete razgovarati o vašim ciljevima i zajedno ćete formulisati plan za njihovo postizanje.


Hirurg će najpre sa vama izabrati veličinu i oblik implanta i zatim odrediti kako će pristupiti prema stepenu korekcije koji treba postići, kako bi osigurao prirodne, dugotrajne rezultate. Procedura uvećanja brade u Medic One specijalnoj bolnici za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju može se izvoditi u analgosedaciji ili u opštoj anesteziji.Tokom procedure hirurg će napraviti mali skriveni rez na koži ispod brade, ubaciti implant i pričvrstiti ga za meko tkivo ili kost. Nakon postavljanja implantata zašiva se rez. Sama procedura može trajati od 30 min do 1 h.

 

 

Ko je dobar kandidat za proces povećanja brade?

Ako ste neprijatno svesni da vam brada nije sasvim u skladu sa ostatkom vašeg lica, možete se konsultovati sa hirurgom i razmotriti mogućnost operacije. 

 

Koji je proces oporavka nakon povećanja brade?

Vreme potpunog oporavka za ovu proceduru je obično 1 mesec, ali može varirati od osobe do osobe. Prvih 3-5 dana nosićete kompresione trake. Nakon operacije možete početi da jedete mekanu ili tečniju hranu. Normalna je pojava otoka i modrica koje obično nestaju za par dana ali se otok može zadržati i nekoliko meseci jer tkivu treba vreme da se pripoji za implantat. Sa laganim vežbama možete početi nakon 6-8 nedelja.

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Ako ste neprijatno svesni da vam brada nije sasvim u skladu sa ostatkom vašeg lica, možete se konsultovati sa hirurgom i razmotriti mogućnost operacije. 

Prilikom pripreme sprovodi se kompletna preoperativna dijagnostika kao i pregled lica.

Ukoliko uzimate lekove za razređivanje krvi (varfarin i sl.), aspirin ili antizapaljensnke lekove (ibuprofen, diklofen) trebalo bi da prestanete da ih uzimate nekoliko dana pre operacije da bi se smanjio rizik od krvarenja i stvaranja podliva.

Pušačima se savetuje prestanak pušenja najmanje nedelju dana pre i 2 do 3 nedelje posle operacije, zbog uticaja na proces zarastanja.

Rez i ožiljak se slabo ili uopšte ne vide.

Prvih 3-5 dana nosićete kompresione trake. Nakon operacije možete početi da jedete mekanu ili tečniju hranu. Normalna je pojava otoka i modrica koje obično nestaju za par dana ali se otok može zadržati i nekoliko meseci jer tkivu treba vreme da se pripoji za implantat. Sa laganim vežbama možete početi nakon 6-8  nedelja.

Kao i kod svake hirurške intervencije i postupak uvećanja brade može sa sobom nositi određene komplikacije kao što su : infekcija, alergijaska reakcija na implantat, ekstruzija implantata, oštećenje nerava..

Postupak hirurškog uvećanje brade može se izvoditi samostalno ili u sklopu drugih estetkih intervencija, kao što su liposukcija brade, rinoplastika ili podizanje lica.