Povećanje Penisa (Faloplastica et Lipofiling)

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta je faloplastika iliti povećanje penisa?

Iako većini žena nije bitna veličina penisa njenog partnera, ima muškaraca kojima je upravo to uzrok frustracije. Prosečna veličina penisa odraslog muškarca u mirovanju je 6 do 10 cm, ali maksimalna rastegljivost je različita. Prosecna velicina penisa u erekciji od 9 do 20 cm a prosečna rastegljivost 14,5 cm sa precnikom od 4 cm i obimom na korenu penisa oko 12 cm.

Prema najnovijoj studiji o dužini penisa kod muškarca, prosečna dužina penisa u erekciji iznosi od 12.7cm do 17.8 cm.

 

Prva klasična indikacija za intervenciju produženja penisa je njegova dužina u opuštenom stanju koja iznosi oko 4cm (tzv mikropenis), dok tokom erekcije takav penis dostiže dužinu oko 7cm.

Intervencije produžavanja penisa rade se u svetu više od 40 godina.

Više od 77% ispitanika složilo se da je za seksualno zadovoljstvo kako žena tako i muškaraca najbitnija debljina penisa. Kada su upitani da li je važnija debljina penisa ili veličina, 64% žena je odgovorilo da je debljina mnogo važnija. Prosečna debljina penisa u obimu iznosi oko 12cm. Indikacije za primenu ove metodu su uglavno subjektivni osećaj potrebe za debljim penisom.

Povećanje dužine penisa poznata i povecanje širine penisa su hirurške procedure koje mogu povećati dužinu i obim penisa. Stručni tim MEDIC ONE bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, uspešno koriguje i minimizira nedostatke u dužini ili debljini polnog organa kod muškaraca. Ovim zahvatom erektivna funkcija penisa se ne menja.

 

Zašto se radi povećanje penisa?

Koji je proces intervencije uvećanja penisa?

Operacija produženja penisa radi se u opštoj anesteziji. U postupku produžavanja, lekar oslobađa suspenzivne ligamente koji pričvršćuju penis za donju površinu pubične kosti. Ovo omogućava pristup delu penisa skrivenom iza zida kože. Stoga je u stanju da produži dužinu penisa proporcionalno dužini unutrašnjeg dela.Povećanje dužine varira u zavisnosti od anatomije pacijenta; međutim, rezultati se uglavnom kreću od 2 do 6 cm. Ograničavajući faktor je anatomija pacijenta. Ne postoji način da se predvidi koliko će biti povećanje dužine pre operacije.

Podebljanje penisa filerima je najprakticnija procedura jer se izvodi u lokalnoj anesterziji ubrizgavanjem filera u prostor ispod koze penisa i postize se trenutno podebljanje koje se vremenom smanjuje. Prednost je sto se moze raditi ambulantno, rezultati su odmah vidljivi  i ukoliko pacijent zeli moze se ponavljati nakon par meseci, Pacijent odmah nakon procedure ide kuci a period apstinencije je oko 4 nedelje. 

Takodje podebljanje penisa moze se izvoditi i ubrizgavanjem sopstvene masti. Operacija se u tom slucaju radi u opstoj anesteziji. Najpre se uklanja visak masnog tkiva, zatim se nakon obrade aspiriranih masnih celija i dodatka PRP, mast pomocu kanila ubrizgava u prostor ispod koze penisa. Prednost je sto se koristi sopstveno tkivo te je rizik od infekcije mali. Period asptinencije je 4-6 nedelja. Podebljanje penisa je odmah vidljivo. Međutim, kako se oko 30% masnih ćelija prirodnim procesom resorbuje, nakon  6-12 meseci obim biti malo manji. Zato je kod nekih pacijenata potrebno ponoviti proceduru posle izvesnog vremena.

 

Koji je proces oporavka nakon intervencije produzenja penisa?

 

Prvih dana posle operacije ce se pojaviti otok, bol i gubitak osećaja. Kontrolni pregled je obavezan 2-3 dana posle operacije. Ne preporučuje se vežbanje i izlaganje većim fizičkim naporima 30 dana. Trebalo bi da se suzdržite od masturbacije i seksualnih odnosa 4-6 nedelja od operacije.

 

Prilikom povećavanja obima sopstvenim masnim tkivom, nastaju mikro-ožiljci na koži na mestima gde se uzima masno tkivo. U slučaju produžavanja penisa, nastaje ožiljak u obliku slova „Y“ iznad korena uda i taj ožiljak ostaje skriven ispod stidnih dlaka.

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Pre operacije je neophodno obaviti konsultativni pregled sa hirurgom. Tokom tog pregleda ćete biti obavesteni o detaljima procedure i kakav rezultat može da se očekuje posle operacije.

Operacija produženja penisa radi se u opštoj anesteziji. U postupku produžavanja, lekar oslobađa suspenzivne ligamente koji pričvršćuju penis za donju površinu pubične kosti. Ovo omogućava pristup delu penisa skrivenom iza zida kože. Stoga je u stanju da produži dužinu penisa proporcionalno dužini unutrašnjeg dela.Povećanje dužine varira u zavisnosti od anatomije pacijenta; međutim, rezultati se uglavnom kreću od 2 do 6 cm. Ograničavajući faktor je anatomija pacijenta. Ne postoji način da se predvidi koliko će biti povećanje dužine pre operacije.

Povecanje obima je moguće izvesti filerima ili ubrizgavanjem sopstvene masti.

Podebljanje penisa filerima je najprakticnija procedura jer se izvodi u lokalnoj anesterziji ubrizgavanjem filera u prostor ispod koze penisa i postize se trenutno podebljanje koje se vremenom smanjuje. Prednost je sto se moze raditi ambulantno, rezultati su odmah vidljivi i ukoliko pacijent zeli može se ponavljati nakon par meseci, Pacijent odmah nakon procedure ide kući a period apstinencije je oko 4 nedelje. 

Takodje podebljanje penisa može se izvoditi i ubrizgavanjem sopstvene masti. Operacija se u tom slucaju radi u opstoj anesteziji. Najpre se uklanja visak masnog tkiva, zatim se nakon obrade aspiriranih masnih ćelija i dodatka PRP, mast pomoću kanila ubrizgava u prostor ispod kože penisa. Prednost je sto se koristi sopstveno tkivo te je rizik od infekcije mali. Period asptinencije je 4-6 nedelja. Podebljanje penisa je odmah vidljivo. Međutim, kako se oko 30% masnih ćelija prirodnim procesom resorbuje, nakon 6-12 meseci obim biti malo manji. Zato je kod nekih pacijenata potrebno ponoviti proceduru posle izvesnog vremena.

Period apstinencije je 4 do 6 nedelja

Prvih dana posle operacije je moguće da se pojave otok, bol i gubitak osećaja. Kontrolni pregled je obavezan 2-3 dana posle operacije.Ne preporučuje se vežbanje i izlaganje većim fizičkim naporima 30 dana.Trebalo bi da se suzdržite od masturbacije i seksualnih odnosa 4-6 nedelja od operacije.

Među moguće komplikacije spadaju otok i mali ožiljci koji ce biti skriveni u predelu stidnih dlačica. Takodje kao i kod svake operacije postoje iako retko rizici od alergijske reakcije na anesteziju, krvarenje, infekcije…

Podebljanje penisa filerima je najprakticnija procedura jer se izvodi u lokalnoj anesterziji ubrizgavanjem filera u prostor ispod kože penisa i postiže se trenutno podebljanje koje se vremenom smanjuje. Prednost je sto se može raditi ambulantno, rezultati su odmah vidljivi i ukoliko pacijent želi može se ponavljati nakon par meseci, Pacijent odmah nakon procedure ide kuci a period apstinencije je oko 4 nedelje. 

Podebljanje penisa može se izvoditi i ubrizgavanjem sopstvene masti. Operacija se u tom slučaju radi u opstoj anesteziji. Najpre se uklanja višak masnog tkiva, zatim se nakon obrade aspiriranih masnih celija i dodatka PRP, mast pomocu kanila ubrizgava u prostor ispod koze penisa. Prednost je sto se koristi sopstveno tkivo te je rizik od infekcije mali. Period asptinencije je 4-6 nedelja. Podebljanje penisa je odmah vidljivo. Međutim, kako se oko 30% masnih ćelija prirodnim procesom resorbuje, nakon  6-12 meseci obim biti malo manji. Zato je kod nekih pacijenata potrebno ponoviti proceduru posle izvesnog vremena.Podebljanje penisa je prilično jednostavna procedura kojom se postiže podebljanje penisa u obimu i do 4 cm.