Zatezanje butina - Thigh lift

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta spada u Thigh lift iliti hirurško zatezanje kože butina?

Gubitak težine i starenje može dovesti do prilično primetnih i neprijatnih promena u predelu butina. Višak kože i masni sloj mogu dovesti do spuštanja i naravno do nezadovljstva sopstvenim izgledom. Zatezanje butina je operacija koja ima za cilj uklanjanje viška kože i potkožnog masnog tkiva u predelu butina tj unutrašnjeg dela butina onda kada je mršavljenjem i treningom ne mogu dobiti dobri rezultati. Spoljašnji deo se obično ne podvrgava operaciji jer podizanje zadnjice daje bolje rezultate na tom delu. Zatezanje se izvodi tako što se uklanja opuštena koža i mekano masno tkivo od gornje unutrašnje strane butina do kolena.Zatezanje butina je estetski zahvat individualno prilagođen svakoj osobi,kako su tela i fizičke konstitucije različite, tako i sama intervencija ima različite pristupe problemu. Zatezanja butina može se izvoditi samostalno, kao i u kombinaciji sa drugim estetskim zahvatima.

 

Zašto se radi zatezanje butina?

Koji je proces intervencije zatezanja kože butina?

Fizička procena od strane hirurga će odrediti koji će hirurški plan najbolje ispuniti vaša očekivanja i dati željeni rezultat.

 

Sama procedura se izvodi u  opštoj anesteziji i zahteva rez duž medijalne strane butine, nakon čega se zateže tkivo kako bi se dobio ravniji i lepši oblik i odstranjuje višak tkiva. Dužina reza zavisi od količine kože I masnog tkiva koje treba ukloniti.Koristi se jedna od dve tehnike medijalnog podizanja butine: Medijalno podizanje butine (rez je sakriven duž unutrašnjeg pregiba butine i koristi se kod osoba gde je konstatovana manja opuštenost butina) ili Prošireno medijalno podizanje butine (rez ide duž unutrašnjeg nabora butine i niz butinu do kolena na unutrašnjoj strani butine i koristi se kod osoba značajnom količinom opuštene kože). Rezovi se zatvaraju šavovima, a nakon intervencije ćete morati nositi kompresivni steznik kako bi se umanjilo oticanje i potpomoglo zarastanje. Sama procedura se može izvoditi samostalno ili u kombinaciji sa liposukcijom za optimalne rezultate.

 

 

Koji je proces oporavka nakon intervencije zatezanja kože butina?

Podlivi, otoci i bol uobičajena su pojava nakon ove vrste zahvata. Ključno je da počnete da hodate što je pre moguće.

 

Možete očekivati izvesnu utrnulost kože koja će biti privremena, takođe moguće je da ćete par dana morati da nosite dren.

 

Tokom prve nedelje posle zatezanja butina normalno je da ne možete potpuno opružiti noge i to ne treba da vas plaši. U prvoj nedelji se ne savetuje duže sedenje, najviše zbog mogućnosti popuštanja šavova.

Konci se uklanjaju u periodu od 10 do 14 dana nakon operacije. Nakon intervencije biće potrebno da nosite specijalni steznik mesec dana. Oporavak traje minimum mesec dana i podrazumeva izbegavanje većih fizičkih napora 4-6 nedelja. Vožnja kola se ne savetuje prvih 10 dana do 2 nedelje nakon operacije. Rezultat je vidljiv odmah, dok se finalni rezultat očekuje u periodu od nekoliko nedelja do dva meseca. Nakon šest meseci možete očekivati da će ožiljci početi da blede. 

 

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Nakon zatezanja butina, višak kože koji je hirurški uklonjen neće se vratiti. Uklanjanje kože tokom postupka je trajno. Međutim, važno je napomenuti da proces starenja i oscilacija težine i dalje mogu uticati na izgled vaših butina tokom vremena.

Preporučuje se da neka minimalna granica kada možete izvršiti zatezanje butina bude 18 godina. Svakako sa hirurgom možete porazgovarati o daljim detaljima.Ako je u pitanju manja površina kože koja je u višku, rez je samo na području prepone, a ožiljak ostaje sakriven u zoni donjeg veša. Ako je u pitanju veća površina kože koju treba odstraniti, rez je od prepone do kolena a ožiljak će biti prisutan duž unutrašnje strane natkolenice.

U retkim slučajevima mogu se pojaviti keloidni ožiljci kao i duži vremenski period trajanja otoka i modrica.