Korekcija donjih kapaka - Operacija Podočnjaka

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

Šta je Blefaroplastika iliti operacija donjih kapaka?

Kako starimo, naše oči, kao najdelikatnije područje su najviše pogođene genetikom, zdravstvenim poremećajima, suncem, životnom sredinom kao i gravitacijom. Vremenom može doći do opuštanja kapaka koje vodi tome da možemo izgledati umorno.


Blefaroplastika – korekcija kapaka je jedna od najličnijih hirurško kozmetičkih intervencija koja zahteva umeće, veštinu i stručnost hiruga koji je zaista saslušao vaše brige i želje. Omogućava Vam estetski lepši izgled očiju i daje Vam mogućnost da ponovo sa samopouzdanjem uživate u svom odrazu u ogledalu.

 
Korekcijom donjih kapka tokom procedure uklanja se višak kože,  masti i deo atrofiranog mišića  sa  rezom na 2mm uz ivicu trepavica koji je praktično nevidljiv. Ova procedura otvara vaše oči,smanjuju se znaci starenje oko očiju (bore i kesice) i čini da izgledate mlađe i  jedrije.

Ko je dobar kandidat za blefaroplastiku?

 Opuštanje kože oko očiju je prirodno kako starimo. Koža ispod donjih kapaka je najtanja, pa se na njoj prvo javljaju bore i formiraju podočnjaci. Ako Vam oči izgledaju naduveno i podbulo, imate podočnjake i kesice ispod očiju, možete razmotriti mogućnosti za ovu vrstu operacije.

Razlozi zašto se ljudi podvrgavaju blefaroplastici?

Zašto odabrati MediOne kliniku za blefaroplastiku?

Veliko umeće, veština i stručnost naših hiruga uliće Vam poverenje na svakom koraku. Pogledajte ko su hiruzi MedicOne klinike.

Pogledajte ko su hirurzi MediOne klinike.

Kakva je procedura blefaroplastike?

Na prvom pregledu, vaš hirurg će razgovarati o vašim ciljevima i zajedno ćete formulisati hirurški plan za njihovo postizanje.

 

Hirurg će Vas najpre pitati pitanja vezana za Vaš način života i zdravlje, a zatim uraditi pregled kože oko očiju, obrva i obraza.

 

Jako je bitno da hiruga uputite što detaljnije u Vašu istoriju bolesti. Tokom razgovora napomenite ukoliko koristite neke lekove, a hirurg će Vam dati najbolji savet oko primene lekova u periodu pre i nakon operacije.

 

Operativni zahvat podrazumeva pravljenje reza na 2 mm ispod donjih trepavica, od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka i kroz boru donje smejalice. Kroz taj rez se uklanja i remodelira mast, atrofirani mišić zategne i odstrani višak kože. Sam zahvat može se raditi u analgosedaciji ili lokalnoj anesteziji i traje najčešće nekih 45-60 min, pacijent ostaje 2h nakon zahvata na klinici nakon čega odlazi kući.

 

Koliko traje oporavak posle operacije gornjih kapaka?

Sam oporavak traje oko 2 nedelje, a finalne rezultate možete videti par meseci nakon operacije.

Postojaće početni otok, modrice i crvenilo koje se uobičajeno javljaju nakon zahvata a koje će se povući nakon 7 do 10 dana.
Prvih nekoliko dana biće potrebno da aplikujete hladne obloge, spavate u poluležećem položaju kao i da odmarate i mirujete.
Pet dana nakon operacije kapaka dolazite na skidanje konaca i možete se vratite normalnom toku života.


Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Tim bolnice MedicOne čine plastični hirurzi sa dugogodišnjim iskustvom. Više o nama možete pogledati ovde.

Blefaroplastika je medicinski najopravdanija od 45 godine.

Postiže se mlađi, odmorniji novi izgled.

Najčešće analgosedacija ili lokalna anestezija.

Konci se skidaju nakon 5 dana.

Vidljive rezultate možete očekivati nakon druge nedelje.

Kao i kod svake estetske operacije, preko 10 godina.

Rez je 2 mm ispod linije trepavica tako da je ožiljak minimalno vidljiv.

– Spavanje u poluležećem položaju
– Menjanje hladnih obloga
– Samostalne manuelne masaže ( prvih mesec dana)
– Uzdržavanje od fizičkih aktivnosti

Ožiljak kod procedure korekcije gornjih kapaka je u gornjem kapačnom žljebu dok je kod donjih kapaka 2 mm ispod linije trepavica. Takođe procedura korekcije donjih kapaka je hirurški složenija.

Prva dva dana preporučuje se mirovanje a narednih 5 dana uzdržavanje od fizičkih aktivnosti, nakon toga umerene fizičke aktivnosti. Posle mesec dana moguće je vežbati kao i ranije.

Sočiva se mogu nositi nakon skidanja konaca.

Prvih sedam dana preporučuje se uzdržavanje od fizičkih aktivnosti, nakon toga umerene fizičke aktivnosti.

Prva dva dana bitno je spavati u poluležećem položaju, nakon toga po želji.

Da, 2h nakon intervencije u analgosedaciji pacijent se otpušta kući nakon operacije donjih kapaka.

To si ti. Osveženo. Rafinirano. Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.